Skateroute knooppuntennetwerk officieel klaar voor gebruik - 29 mei 2015

MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Skateroute knooppuntennetwerk officieel klaar voor gebruik

29 mei 2015. De bedoeling was een Friday Skate event te houden ter gelegenheid van de ingebruikname van het nieuwe skateknooppuntennetwerk. Maar helaas, de weersomstandigheden werkten niet mee: regen en wind kwamen met rasse schreden richting Midden-Delfland. En zo werd het evenement slechts een fotomoment voor bestuurders van de organisaties die het netwerk mogelijk maakten. Met de geldelijke bijdrage van het IODS (A4 compensatie) werd in opdracht van het Recreatieschap Midden-Delfland het skateroute knooppuntennetwerk ontwikkeld.

Donald Broekhuizen (links), programmacoördinator IODS bij de provincie Zuid-Holland, en bestuurder Ruud van Harten van het recreatieschap Midden-Delfland knipten samen het lint door dat aan het routebord bij het sportpark Den Hoorn was bevestigd. Het totale netwerk omvat 90 kilometer over gladde asfaltpaden. Routebordjes wijzen de weg naar de diverse knooppunten. Alleen een lijstje met knooppuntnummers is nog nodig om een mooie route door het Midden-Delfland gebied te skaten of skeeleren. De tot een klein boekje opgevouwen folder bevat de kaart van Midden-Delfland met knooppunten, de trajecten en toeristische informatie: download de skateroute knooppuntennetwerk Midden-Delfland folder.

Skateroute knooppuntennetwerk officieel klaar voor gebruik - 29 mei 2015


Skateroute knooppuntennetwerk Midden-Delfland (bijna) klaar

8 april 2015. Vanaf mei 2015 kunnen skaters en skeeleraars het 90 kilometer lange knooppunten netwerk van het Midden-Delfland gebied gaan verkennen. Ongeveer 500 bordjes worden op dit moment geplaatst en de folder is inmiddels klaar voor download en binnenkort ook op papier verkrijgbaar.

Enkele jaren geleden (zie onder) vroeg het Recreatieschap Midden-Delfland reacties van skaters en skeeleraars op een vijftal voorgestelde routes skateroutes. Het ging hierbij ook om obstakels, slecht wegdek e.d. die aangepakt moesten worden. Na vier jaar is nu dit knooppuntennetwerk klaar, op enkele stukken na, zoals langs de snelweg A4 in aanleg. Zoals de kaart laat zien gaan de routes over polderwegen en fietspaden in het hele Midden-Delfland gebied.

Routebord

Skateroute netwerk 8 april 2015

Het Recreatieschap Midden-Delfland is verantwoordelijk voor het beheer van het skateroute netwerk. Staatsbosbeheer voert het onderhoud uit.


Dit was in 2011: Test skateroutes door Midden-Delfland

1 september 2011. Het Recreatieschap Midden-Delfland heeft in 2011 tussen Rotterdam en Delft verschillende toekomstige skate- & skeelerroutes uitgezet en heeft deze laten testen door de experts: de skaters en skeelers uit het gebied. Zij mochten gaan ervaren of de routes aantrekkelijk, mooi, leuk en afwisselend zijn. Aanbevelingen voor aanpassingen waren hierbij van harte welkom. Reacties werden verzameld. 

De routes

Er waren vijf routes samengesteld over uiteenlopende afstanden. De kaarten (PDF) kunnen nog steeds worden geopend door op de onderstaande links te klikken:

Recreatie en IODS

Het Recreatieschap Midden-Delfland houdt zich bezig met het behartigen van de belangen van recreatiegebieden. De toekomstige skate- en skeelerroutes gaan over bestaande fietspaden in en om Midden-Delfland. De skateroutes zijn onderdeel van het recreatieve routestructuurplan, een van de projecten die zijn afgesproken in de Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS). In IODS werken overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijven en bewoners samen aan een goede toekomst voor het gebied, met investeringen in bereikbaarheid, recreatie, natuur, landschap en de landbouw. De skate- en skeelerroutes worden betaald door de provincie Zuid-Holland.

 

Skaten op de Willemsoordseweg
Skaten op de Willemsoordseweg

Bron: Recreatieschap Midden-Delfland - september 2011

29 januari 2019