MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Wandeling: Groene Route Maassluis centrum

16 januari 2022. Deze eerste groene wandelroute loopt langs 28 bijzondere bomen en boomgroepen in en om het centrum van Maassluis. Op 30 april 2020, ter ere van de 111e verjaardag van de Julianaboom, werd de route geopend. Het is een vrij korte, makkelijk te lopen route (ook voor minder mobiele mensen) die zelfs doorgewinterde Sluizers nog op een verrassend plekje kan trakteren. Je ontdekt er bijzondere en ook enkele veelvoorkomende maar toch minder bekende boomsoorten.

Het Team Groene Route Maassluis heeft geprobeerd de mooiste bomen van Maassluis bij elkaar te verzamelen in een route van slechts 4,2 km. Zonder bij de bomen stil te staan is dat in ongeveer een uurtje te doen. Neem er dus gerust even lekker de tijd voor. De route is ook thuis of onderweg interactief te beleven via deze link: Groene Route Maassluis centrum.

Start en finish op de Markt

Komt u uit de buurt, dan kunt u de fiets prima op de Markt of op de Wip parkeren. Er zijn daar volop fietsenrekken. Komt u met de auto, parkeert u dan bij P Schuurkerk in het centrum van Maassluis. Daar kunt u lang parkeren zonder parkeerschijf. Steek de grote weg over en loop langs de Zuidvliet naar de markt.

Komt u met het OV, reis dan met de Metro vanaf Rotterdam / Schiedam of Hoek van Holland naar Metro halte Maassluis Centrum. U begint de route dan bij Boom 20, die op het Stationsplein zelf staat.

Licentie

xxx Groene Route Maassluis: Centrumroute by Team Groene Route Maassluis is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at https://maassluis.online/groeneroute/centrum-route/.

Groene Route Maassluis centrum

Met toestemming overgenomen van website: Centrum Route – Groene Route Maassluis.

21 januari 2022