MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Recreatieve kunstwerken in Midden-Delfland

In Midden-Delfland is een aantal verrassende kunstwerken geplaatst op strategische plaatsen in het landschap. De bedoeling van deze objecten is de recreanten op een bijzondere manier te laten genieten van het mooie landschap van Midden-Delfland.

G.Z-H beheert de recreatiegebieden, inclusief kunstwerken, in opdracht van het recreatieschap Midden-Delfland. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met G.Z-H telefoonnummer 010-2981010.

Uitzichtpunt "De Stoelen"

Dit object staat langs de Vlaardingsevaart en het fietspad in de Zouteveensepolder (nabij de veerpont De Trekschuit), op de plaats waar vroeger een windmolen stond, en is in juli 2007 geplaatst. Het bestaat uit een aantal sierlijke hoge stoelen op ongeveer twee meter hoogte. Vanaf de zitplaatsen krijgt de kijker een fraai beeld van enerzijds de Vlaardingsevaart en de erachter liggende Duifpolder, en anderzijds de Zouteveensepolder. Een heerlijk hoog rustpunt tijdens een wandeling of fietstocht.

Uitzichtpunt 'De Tribune'

Dit object staat langs het Broekpolderpad, een fietspad dat rondje maakt door de Broekpolder van Vlaardingen. De constructie is bedoeld als een tribune. Vanaf deze plaats kijkt men door een aantal openingen in het landschap (zoals op de voorgrond) naar verschillende aspecten van Midden-Delfland. De uitzichten vanaf deze heuvel in de Broekpolder gaan richting de Aalkeetbuitenpolder en de diverse landschappen daarin, zoals het veenweide landschap, de vogelplas, de snelweg A20 en gemeente Vlaardingen. 

Uitzichtpunt 'Het Balkon'

Dit object lijkt nog het meest op een grote springplank die je in een zwembad tegenkomt. Alleen, hier is het niet de bedoeling om er vanaf te springen, maar te genieten van het uitzicht over de Boonervliet en de erachter gelegen Vlietlanden. Dat is een uniek stukje rietland dat nooit is ontgonnen, is daarom op zijn (min of meer) oorspronkelijke hoogte is gebleven. De omliggende polders zijn wel meters gezakt omdat dat daar het grondwater stelselmatig werd en wordt weg gepompt om bruikbaar grasland te verkrijgen. De Vlietlanden met zijn prachtige natuur: zeldzame bloemen als Rietorchis, en dieren als de Noordse woelmuis, wordt beheerd door Natuurmonumenten.

Het Balkon

De kunstwerken zijn in opdracht van de Dienst Landelijk Gebied (DLG) ontworpen en gerealiseerd door SNEP, www.snep.net.