MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delfland veerpont De Kwakel

In april en oktober vaart veerpont De Kwakel alleen in het weekend en vanaf 1 mei t/m eind september vaart de pont dagelijks vanaf 11:00 uur tot 17:50 uur. Een overtocht met veerpont De Kwakel is een leuke afwisseling tijdens een wandel- of fietstocht door recreatiegebied Midden-Delfland en vooral op mooie dagen wordt hiervan veel gebruik gemaakt. Bekijk actuele informatie over veerpont De Kwakel bij Staatsbosbeheer Midden-Delfland.

Veerpont De Kwakel wordt door bijna 25 enthousiaste vrijwilligers bediend. Opstappen kan met en zonder fiets (maximaal 12 personen per overvaart).  Een enkele overvaart, voor zowel fietsers als wandelaars, bedraagt nu €1,- (tarief 2022). Het bedrag dient contant te worden betaald aan de aanwezige schipper. Staatsbosbeheer werkt aan mogelijkheden om in de toekomst digitaal betalen mogelijk te maken.

De veerpont wordt beheerd door Staatsbosbeheer, in opdracht van Coöperatief Beheer Groengebieden Midden-Delfland.

Aanlegplaats Broekpolder / Bommeer
Aanlegplaats Broekpolder / Bommeer.

De Duifpolder en de Commandeurspolder laten een open gebied zien van weilanden en een enkele kas. Diverse fiets- en wandelpaden zijn er aanwezig. De Broekpolder daarentegen is een nieuw aangelegd natuurgebied met veel bossen en bos- en natuurpaden. Er tussenin ligt het (niet toegankelijke) natuurgebied "de Vlietlanden". Een oorspronkelijk moerasgebied dat broedruimte biedt aan een groot aantal vogelsoorten. Bij elkaar vormen deze drie gebieden het decor van een heerlijk fiets- of wandeltocht.

Veerpont De Kwakel op weg van de Duifpolder naar Café Het Jachthuis
Veerpont De Kwakel op weg van de Duifpolder naar Café Het Jachthuis en daarna naar de Broekpolder.

Meer informatie:

05 oktober 2023