MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Fietsknooppuntensysteem Midden-Delfland

19 april 2008. Het fietsknooppuntensysteem van Midden-Delfland e.o. is op 19 april 2008 officieel geopend tijdens de opening van het recreatieseizoen in Midden-Delfland. Het netwerk bestaat uit ca. 80 knooppunten met een routebord met alle knooppunten en routesegmenten. Op de borden wordt uitgelegd hoe het systeem gebruikt kan worden. Het 28 pagina tellend boekje, behorend bij het fietsknooppuntensysteem, is op veel plaatsen te koop, zoals bij de VVVs en ANWB winkels in de regio en een aantal winkels en organisaties die werkzaam zijn in Midden-Delfland en Westland (zie onderaan de pagina).

Met het fietsknooppuntensysteem Midden-Delfland e.o. wordt het hele gebied van de gemeenten Midden-Delfland en Westland bestreken. Ook gaan er routes van en naar de omliggende steden en gemeenten Maassluis, Rozenburg, Schiedam, Vlaardingen, Delft, Rijswijk en Den Haag. Midden-Delfland is op deze manier per fiets heel makkelijk te vinden!

Meldpunt routes

Wanneer er een probleem is met een wandel- of fietsroute, bijvoorbeeld een blokkade of een bordje verdwenen/beschadigd, graag dit melden op de website meldpuntroutes.nl. Dit is een landelijk meldpunt voor wandel- en fietsroutes. Zo houden we de routes voor iedereen bruikbaar.

De overzichtskaart

Op elk knooppunt staat een overzichtskaart met alle routes en knooppunten. Op de overzichtskaart staat bij elke routesegment ook de afstand aangegeven, zodat heel eenvoudig de totale lengte van een fietstocht berekend kan worden. Verder bevat de kaart aanduidingen voor cultuurhistorische objecten zoals boerderijen, molens, kerken, bruggen.

Het Fietsknooppuntenboekje

Ook zijn de plaatsen waar fietsen verhuurd worden op de kaart vermeld. Voor een onderbreking van de tocht voor een hapje en drankje zijn de cafés, restaurants en uitspanningen aangegeven. Voor een overzicht van de verkooppunten van het boekje zie onderaan deze pagina.

Wandelen, fietsen en varen langs de Delflandse Trekvaarten

Beleef de historie van de Delflandse Trekvaarten, te voet, op de fiets of varend met één overzichtelijke routekaart. Deze gratis kaart uit 2021 met informatie over interessante punten langs de route is gratis te verkrijgen op veel locaties in Midden-Delfland, bij recreatieondernemers, musea en rondvaartboten. De fietsroutes, 30, 40 en 50 km, volgen het fietsknooppuntensysteem. De folder is ook digitaal te downloaden. Een promotiefilmpje geeft een impressie.

Beleef de Delflandse Trekvaarten

Rondje Kunst - Midden-Delfland

Op basis van het fietsknooppuntensysteem zijn er twee routes uitgezet door het Recreatieschap Midden-Delfland langs kunstuitingen en kunstgerelateerde objecten en locaties. De routes zijn 40 km en 55 kilometer en zijn beschreven in een handzaam boekje. De routes zijn ook te beleven op beleef.mooidichtbij.nl.

Fietsknooppunten interactief op Internet

Op de website van Falk zijn alle bestaande fietsknooppunten netwerken op één kaart geïntegreerd en kan men interactief routes samenstellen die zelfs door meerdere netwerken lopen. Klik op het logo van Falk.

Fietsknooppunten op papier

Het merendeel van de Zuid-Hollandse en een tweetal Noord-Hollandse fietsnetwerken is geactualiseerd (begin 2017). Honderden fietspanelen met vernieuwde kaartbeelden en een groot aantal nieuwe knooppunten zijn of worden nu geplaatst. Het cartografische bedrijf Cito-plan uit Den Haag heeft in opdracht van provincie en recreatieschappen gezorgd voor geactualiseerde cartografie en een vernieuwde layout van de fietspanelen. Op dit moment is Cito-plan de enige uitgever van een fietskaartenserie die een juist bijgewerkt kaartbeeld heeft dat bovendien ook terugkomt op de fietspanelen in het veld. Klik op het Cito-plan logo.

GPS routes in Midden-Delfland

Het fietsknooppunten netwerk is ook beschikbaar voor GPS apparaten. Kijk voor meer informatie op: Met GPS op pad, ook op deze website.

Links

Pechhulp fiets

Pech met je fiets? Met de ANWB Fietspas bel je met de vertrouwde ANWB Alarmcentrale. Er komt dan een wegenwacht naar je toe die je snel weer op weg helpt. Op welk type fiets je ook rijdt. Meer op de ANWB website.

Organisatie

Het fietsknooppuntensysteem Midden-Delfland/Westland was een project van:

 

Fietsknooppuntensysteem Midden-Delfland
Fietsknooppuntensysteem Midden-Delfland - knooppunt 56 in Schipluiden - klik voor een gotere afbeelding.

Verkooppunten Fietsknooppunten boekje *)

Naam bedrijf Straat Plaats
Hotel Elzenduin Strandweg 18 0684 VT Ter Heijde aan Zee
ANWB Leidschendam Kamperfoelie 5-7 2262 AE Leidschendam
ANWB Rijswijk Prins Willem Alexanderpromenade 39 2286 DH Rijswijk
Paviljoen de Zweth Zweth 1d 2295 KZ Kwintsheul
ANWB Den Haag Savornin Lohmanplein 10 2566 AB Den Haag
ANWB Winkel Wassenaarseweg 220 2596 BC Den Haag
Delflandhoeve Schieweg 166 2627 AS Delft
Boetiek Bouter Dijkshoornseweg 31 2635 EJ Den Hoorn
Kaas en zuivelboerderij van Winden Gaagweg 36a 2636 AK Schipluiden
Café Vlietzicht Vlaardingsekade 61 2636 BO Schipluiden
Rijwielhandel van den Bosch Dorpsstraat 11 2636 CC Schipluiden
Koffiehuis de Hooiberg t Woudt 15 2636 HD Schipluiden
Bruna Naaldwijk De Tuinen 5 2671 NX Naaldwijk
Bruna Monster Molenstraat 56a 2678 BM Monster
Bruna De Lier Hoofdstraat 56a 2678 CL De Lier
Stichting Promotie Schiedam Buitenhavenweg 9 3113 BC Schiedam
Maassluis Punt De Kuyperkade 25 3142 GC Maassluis
Plantage Koningshoek Koningshoek 15-16 3144 BA Maassluis
Hoeve Bouwlust Oostgaag 31 3155 CE Maasland
Café 't Wapen van Maeslant Kerkweg 42 3155 EE Maasland
Pannenkoekenboerderij t'Sonnetje Kortebuurt 15 3155 EG Maasland
Fietsvakantiewinkel Molenveldlaan 110 6523 RM Nijmegen
*) Informatie 2009.