MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Officiële ingebruikname vaarnetwerk Midden-Delfland & Westland op 24 juli 2015

12 juli 2015. Het pas aangelegde vaarnetwerk Midden-Delfland & Westland wordt op vrijdagmiddag 24 juli feestelijk in gebruik genomen bij De Tuinderij in De Lier. Tussen 12 en 17 uur zijn er spetterende activiteiten georganiseerd, zoals varen met kano's en fluisterbootjes, lopen over water in een waterbal en een rondvaart in een Westlander. Iedereen is welkom en deelname is gratis.

Vaarnetwerk Midden-Delfland & Westland

Met het vaarnetwerk kun je gemakkelijk de wateren in Midden-Delfland en Westland ontdekken. Aan de hand van de kaart en knooppuntbordjes bepaal je zelf een mooie route, het einddoel en het aantal kilometers. Vrijheid en flexibiliteit staan voorop. In 2015 worden de bordjes en informatiepanelen geplaatst. Een officiële opening zal wellicht na de zomer plaatsvinden, maar de folder met vaarkaart is inmiddels (digitaal) al beschikbaar.

Het vaarnetwerk bestaat uit knooppunten, net als het bekende fietsknooppuntennetwerk, en is uitgezet voor drie typen vaartuigen:

  • Kano's (groene bordjes) met een minimale brughoogte van 80 cm. Speciaal voor kano's zijn de locaties aangegeven waar vanuit het boezemwater naar brede poldersloten kan worden overgestapt. Op die plaatsen zijn steigertjes aangelegd.
  • Sloepen (blauwe bordjes) met een minimale brughoogte van 150 cm.
  • Kleine kajuitboten (bruine bordjes) met een minimale brughoogte van 180 cm.

Brughoogtes gelden bij een gemiddeld waterpeil (boezempeil) van -0,40 m NAP.

Vaarnetwerkbordjes

Vaarnetwerk: folder en kaart

Het gehele vaarnetwerk is vastgelegd in een folder met kaart met alle knooppunten en routes. Download deze folder hier. Voor zover bekend is de kaart niet of niet meer verkrijgbaar op papier.

Vaarnetwerkfolder

Wandelen, fietsen en varen langs de Delflandse Trekvaarten

Beleef de historie van de Delflandse Trekvaarten, te voet, op de fiets of varend met één overzichtelijke routekaart. Deze gratis kaart uit 2021 met informatie over interessante punten langs de route is gratis te verkrijgen op veel locaties in Midden-Delfland, bij recreatieondernemers, musea en rondvaartboten. De drie vaarroutes volgen de knooppunten van het vaarnetwerk. De folder is ook digitaal te downloaden. Een promotiefilmpje geeft een impressie.

Beleef de Delflandse Trekvaarten

Colofon

Het vaarnetwerk is ontwikkeld door het Recreatieschap Midden-Delfland in samenwerking met de gemeente Westland. Het is gefinancierd vanuit het programma Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS) van de Provincie Zuid-Holland.

Website: Staatsbosbeheer Midden-Delfland.