MIDDEN - DELFLAND

Lijst

Ontdek de Zwethzone: wandelen en fietsen

15 maart 2016. Met de titel Ontdek de Zwethzone zijn in 2014 twee routes uitgezet door het nog jonge recreatie- en natuurgebied rondom de Zweth. Dit is de strook die loopt vanaf de Vliet bij Rijswijk (nabij de A4), langs het water de Zweth tussen Midden-Delfland en Den-Haag/Westland en eindigt bij de Wollebrand. In de periode 2008 en 2014 is dit vergeten en hier en daar verrommeld gebied omgevormd tot 'nieuwe natuur' en recreatiegebied met veel mogelijkheden voor wandelen en fietsen.

De aanleg van enkele fietsbruggen over de Zweth maken dit gebied toegankelijk vanuit Rijswijk en Den Haag Wateringseveld. Tegelijk met de officiële opening in 2014 van de Zwethzone is een boekje gepubliceerd met de titel: 'De geschiedenis van de Zwethzone' (auteur Jacques Moerman) en zijn een wandelroute en een fietsroute uitgebracht. Klik op de plaatjes om de bij behorende route te downloaden.

Helaas laten de oeververbindingen vanuit Midden-Delfland tussen Woudsepolder, Groeneveldsepolder en de Zwethzone nog op zich wachten.

De Zwethzone was een van de laatste projecten van het samenwerkingsorgaan Haaglanden, dat inmiddels is opgeheven. Haaglanden heeft plaats gemaakt voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

 

15 maart 2016