MIDDEN - DELFLAND

Midden-Delfland veerpont "de Kwakel"

In april en oktober vaart veerpont De Kwakel alleen in het weekend en vanaf 1 mei t/m eind september vaart de pont dagelijks vanaf 11.00 uur. Vanaf het Bommeer in de Broekpolder is de laatste afvaart om 17:30 uur, bij de Foppenplas ‘t Jachthuis om 17:40 uur en aan de Kwakelweg om 17:45 uur. Een overtocht met veerpont De Kwakel is een leuke afwisseling tijdens een wandel- of fietstocht door recreatiegebied Midden-Delfland en vooral op mooie dagen wordt hiervan veel gebruik gemaakt.

Veerpont De Kwakel wordt door enthousiaste vrijwilligers bediend. Opstappen kan met en zonder fiets. De veerpont is een initiatief van het recreatieschap Midden-Delfland en wordt door enthousiaste vrijwilligers bediend. Bij slecht weer vaart de veerpont niet. Op www.heerlijkbuiten.nl/voorzieningen kunt u meer informatie over de veerpont De Kwakel vinden.

Per 1 mei 2016 zijn de tarieven als volgt: fietsers betalen € 0,75 en voetgangers € 0,50. 

Aanlegplaats Broekpolder / Bommeer
Aanlegplaats Broekpolder / Bommeer.

De Duifpolder en de Commandeurspolder laten een open gebied zien van weilanden en een enkele kas. Diverse fiets- en wandelpaden zijn er aanwezig. De Broekpolder daarentegen is een nieuw aangelegd natuurgebied met veel bossen en bos- en natuurpaden. Er tussenin ligt het (niet toegankelijke) natuurgebied "de Vlietlanden". Een oorspronkelijk moerasgebied dat broedruimte biedt aan een groot aantal vogelsoorten. Bij elkaar vormen deze drie gebieden het decor van een heerlijk fiets- of wandeltocht.

Veerpont De Kwakel op weg van de Duifpolder naar Café Het Jachthuis
Veerpont De Kwakel op weg van de Duifpolder naar Café Het Jachthuis en daarna naar de Broekpolder.

Meer informatie:

10 mei 2016