MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Veerpont De Kwakel in de vaart in coronatijd

1 juli 2020. Vanaf vrijdag 3 juli is veerpont de Kwakel weer in de vaart. De start van het seizoen is dit jaar opgeschoven van april naar juli i.v.m. de Coronamaatregelen. In aangepaste vorm gaat de Kwakel weer varen volgens de reguliere dienstregeling. Om voor de vrijwillige schippers en de bezoekers een veilige overtocht te waarborgen gelden er aangepaste voorwaarden. Zo geldt de 1,5 meter afstand, is er ruimte voor max. 5 bezoekers, dient er gepast betaald te worden en is er geen wisselgeld beschikbaar.

De verminderde capaciteit maakt dat er een beperkt aantal passagiers mee kan op het schip. Bij mooi weer kan dit tot langere wachtrijen en -tijden leiden. Bij mooi weer wordt er met nadruk gevraagd om goed te overwegen of u van de dienst gebruik wil maken en anders in te stellen op een eventuele wachttijd. Op de “Staatsbosbeheer Hof van Delfland” Facebook-pagina worden bezoekers op de hoogte gehouden van de laatste stand van zaken. Boswachter Lisa: ‘Wij zijn blij dat de Kwakel in aangepaste vorm weer kan varen. Het vormt een belangrijke en zeer gewaardeerde recreatieve schakel in Midden-Delfland. Om de gezondheid van zowel de schippers als de bezoekers te kunnen waarborgen willen wij u vriendelijk, maar dringend vragen om de aanwijzingen van de schippers op te volgen en de corona-veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.’

Bron: Persbericht Staatsbosbeheer 1 juli 2020.


Midden-Delfland veerpont De Kwakel

In april en oktober vaart veerpont De Kwakel alleen in het weekend en vanaf 1 mei t/m eind september vaart de pont dagelijks vanaf 11.00 uur. Vanaf het Bommeer in de Broekpolder is de laatste afvaart om 17:30 uur, bij de Foppenplas ‘t Jachthuis om 17:40 uur en aan de Kwakelweg om 17:45 uur. Een overtocht met veerpont De Kwakel is een leuke afwisseling tijdens een wandel- of fietstocht door recreatiegebied Midden-Delfland en vooral op mooie dagen wordt hiervan veel gebruik gemaakt. Bekijk actuele informatie over veerpont De Kwakel bij Staatsbosbeheer Midden-Delfland.

Veerpont De Kwakel wordt door enthousiaste vrijwilligers bediend. Opstappen kan met en zonder fiets. Per 1 mei 2016 zijn de tarieven als volgt: fietsers betalen € 0,75 en voetgangers € 0,50. 

De veerpont is een initiatief van het recreatieschap Midden-Delfland en wordt beheerd door Staatsbosbeheer, in opdracht van Coöperatief Beheer Groengebieden Midden-Delfland.

Aanlegplaats Broekpolder / Bommeer
Aanlegplaats Broekpolder / Bommeer.

De Duifpolder en de Commandeurspolder laten een open gebied zien van weilanden en een enkele kas. Diverse fiets- en wandelpaden zijn er aanwezig. De Broekpolder daarentegen is een nieuw aangelegd natuurgebied met veel bossen en bos- en natuurpaden. Er tussenin ligt het (niet toegankelijke) natuurgebied "de Vlietlanden". Een oorspronkelijk moerasgebied dat broedruimte biedt aan een groot aantal vogelsoorten. Bij elkaar vormen deze drie gebieden het decor van een heerlijk fiets- of wandeltocht.

Veerpont De Kwakel op weg van de Duifpolder naar Café Het Jachthuis
Veerpont De Kwakel op weg van de Duifpolder naar Café Het Jachthuis en daarna naar de Broekpolder.

Meer informatie:

01 september 2020